Diákmunka - állások, tanácsok, előadások
2015. június 25. írta: foglalkoztatas

Diákmunka - állások, tanácsok, előadások

A diákmunka Magyarországon évente mintegy 200 000 fiatal számára nyújt alkalmi munkalehetőséget. A diákmunkáért járó pénzkereset mellett a munkahelyi szocializáció is kiemelt jelentőséggel bír, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a fiatalok milyen sikereket és kudarcokat élnek át a munka világával történő első találkozásukkor.

Az elmúlt időszakban a civil és az állami szféra is egyre többet tesz annak érdekében, hogy a fiatalok diákmunkavégzéskor és szakmai gyakorlati idejük eltöltésekor ne legyenek kiszolgáltatottak és tisztában legyenek lehetőségeikkel, jogaikkal.

A héten Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke módosító javaslatot nyújtott be Kósa Lajos országgyűlési képviselővel közösen, amelyet az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága már elfogadott. A módosító javaslat biztosítja, hogy az iskolaszövetkezeti tag munkavállalók is biztosan megkapják legalább a kötelező legkisebb munkabért, és ne szenvedjenek hátrányos megkülönböztetést. A bevezetni kívánt intézkedés összhangban van a Kormány azon szándékával, hogy visszaszorítsa a fiatalok munkanélküliségét és megvalósítsa minél szélesebb körű foglalkoztatásukat.

Számos civil szervezet is igyekszik saját eszközeivel támogatni az ifjúsági foglalkoztatást. Ilyen az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete is, amely 2015. 07. 04-én szombaton 10.00 - 12.00 óra között ingyenes és nyilvános rendezvényt szervez a témában szakértő előadók meghívásával.

Az Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt, a tervezhetőség érdekében előzetes regisztrációt kérnek. 

-----------------------------------------------------------

MEGHÍVÓ

Kedves Érdeklődő!

Az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete (www.ike2020.org) szeretettel vár 2015. 07. 04-i rendezvényén. Célunk, hogy a diákmunkát és szakmai gyakorlati helyet kereső fiatalok sikeresek legyenek az elhelyezkedésben, továbbá tisztában legyenek jogaikkal és lehetőségeikkel.

Az esemény védnökei Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője és Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere.

Időpont: 2015.07.04. szombat, 10.00 – 12.00 óra.

Helyszín: Pest Megyei Könyvtár, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.

Ha diákmunkát vagy gyakorlati helyet keresel, gyere el és hallgasd meg az érdekes előadásokat, tedd fel kérdéseidet a szakértőknek! Az önéletrajzod is legyen nálad, lehetőleg több példányban, mert lehet, hogy a rendezvény után az Egyesület segítségével találsz állást, gyakorlati helyet!

Program:

10.00 – 10. 30 Hadházy Sándor és Verseghi-Nagy Miklós védnökök köszöntője

10.30 – 11.00 Kovács Péter, humánerőforrás szakértő – "A legjobb leszek - sikeres elhelyezkedés, sikeres munkavégzés"

11.00 – 11.30 dr. Dávid Csilla, jogász – "Jogaim és lehetőségeim diákmunkásként, gyakornokként"

11.30 – 12.00 Szolnoki Szabolcs, vállalkozásfejlesztési szakértő – "Vállalkozz fiatalon!"

A részvétel ingyenes de kérjük, hogy előzetesen regisztrálj:http://goo.gl/hcrK26

Ha bármilyen kérdésed van, írj üzenetet Facebook oldalunkra:https://www.facebook.com/ikeorg

vagy emailt az innoinit@gmail.com email címre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foglalkoztatas.blog.hu/api/trackback/id/tr667571914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása