A horvát csatlakozás és a munkavállalók szabad áramlásával összefüggő munkaerő-piaci nyitás
2013. június 18. írta: foglalkoztatas

A horvát csatlakozás és a munkavállalók szabad áramlásával összefüggő munkaerő-piaci nyitás

Horvát Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozási szerződése rendelkezéseiből eredő, a munkavállalók szabad áramlásával összefüggő munkaerő-piaci nyitásról

2013.06.17-én Dr. Modori László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára tájékoztatójában beszámolt a Horvát Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozási szerződése rendelkezéseiből eredő, a munkavállalók szabad áramlásával összefüggő munkaerő-piaci nyitásról az Európai Ügyek bizottságának ülésén.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy Magyarország számára a horvát csatlakozás pozitívumai közé tartozik a munkaerő szabad áramlásának megvalósulása.

A horvát munkavállalók számára Magyarország nem célállomás, nagyarányú bevándorlásra nem számíthatunk. Hazánkban kis számban a feldolgozóiparban – a gumi és műanyaggyártásban, illetve az építőiparban vannak jelen.

Szorosabb együttműködésre és bővülésre a gazdaság és a foglalkoztatáspolitika szemszögéből a határ menti kapcsolatokban és bizonyos szektorokban – így a kereskedelemben, turizmusban, mezőgazdaságban számíthatunk. A kormánypárti és ellenzéki képviselők egyhangúlag elfogadták a helyettes államtitkár beszámolóját és egyetértettek a csatlakozásnak az ülésen ismertetett pozitív hozadékaival.

horvát csatlakozás.jpg(kép: eumozaik.hu)

Szolnoki Szabolcs @2013

A bejegyzés trackback címe:

https://foglalkoztatas.blog.hu/api/trackback/id/tr875366771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása